Luchtvracht

Kleine zendingen vliegen snel naar bestemming!

Kleine luchtvrachtzendingen zijn dikwijls goedkoper dan zeevrachten. Daarom berekenen wij voor u de goedkoopste oplossing en verzekeren we u van de beste optie! Wij gebruiken een internationaal koeriernetwerk voor onze zendingen. Voor grotere zendingen onderhandelen we met de luchtvaartmaatschappijen en gespecialiseerde verhuisagenten op bestemming voor de beste tarieven en dienstverlening.

We vliegen tot voor uw deur!

 • We halen de dozen, valiezen, fietsen,…en wat u ook maar wenst te versturen bij u thuis op. Met eigen personeel! Wij kunnen ook verpakken of inpakmateriaal leveren. In ons magazijn maken we de zending klaar voor transport met de nodige labels en documentatie.
 • We leveren op het nieuwe adres, dus u hoeft niet naar de luchthaven om uw goederen op te halen (andere ondernemingen zullen uw goederen maar tot de luchthaven zenden, let op, dit brengt onverwachte en extra kosten mee).
 • Wij zenden niet enkel losse goederen maar ook gepalletiseerde of verkratte zendingen. Dit adviseren wij voor grotere en delicatere goederen. De luchtvracht is met een gespecialiseerde luchtvaartmaatschappij en de inklaring en aflevering op bestemming met erkende verhuisagenten.

U kan meer informatie vinden in de FAQ voor luchtvracht. Hou er rekening mee dat dit geschreven is voor losse koerierdiensten. De informatie komt voor 99% overeen voor gepalletiseerde zendingen.

Meer informatie nodig over luchtvracht, kijk hier voor de FAQ over luchtvracht

U wenst een offerte te ontvangen, vul hier het offerteaanvraagformulier in

Om onze diensten te bevestigen, gelieve ons te contacteren met het contactformulier

  

Luchtvracht per koerier, stap voor stap

Hierbij presenteren wij onze ‘stap voor stap’ richtlijnen voor het verzenden van uw goederen.

STAP 1: De offerte

 • Zorg ervoor dat u de juiste offerte hebt gevraagd en de draagwijdte begrijpt. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het belastbaar gewicht.
 • Wat is het belastbaar gewicht? Om de kostprijs te bepalen nemen de internationale koerierdiensten het belastbaar gewicht.

Het belastbaar gewicht is ofwel het werkelijke gewicht (het gewogen gewicht) of het geconverteerde volumetrische gewicht. 

Conversie van volume: Volume wordt geconverteerd naar gewicht volgens een ratio van 1m³=200kg. Voor 1m³ is dus het belastbaar gewicht minstens 200 kg (zelfs als het volume slechts bvb. 150 kg is) maar als het werkelijke gewicht bvb 250 kg is dan is het belastbare gewicht 250kg.

We nemen hieronder een voorbeeld met een doos met afmetingen 62cm x 40cm x 30cm

 

Hoe berekent u het volume?

0,62 x 0,40 x 0,30 = 0,0744m³

airfreight

Wat is het volumetrische gewicht van de doos?

0,0744 x 200 = 14,88 kg à 15 kg

 

Als het werkelijke gewicht hoger is dan 15 kg dan is het werkelijke gewicht het belastbaar gewicht.

Als het werkelijke gewicht lager is dan 15 kg dan is het volumetrische gewicht het belastbaar gewicht.

Voor elke colli in uw zending wordt dit berekend. De som van alle belastbare gewichten is het totaal belastbaar gewicht waarop de kostprijs van de zending wordt berekend.

Gepalletiseerde zendingen worden berekend op de buitenmaten van de pallet.

STAP 2: De orderbevestiging

 • De orderbevestiging in onze offerte is al gedeeltelijk aangevuld met de informatie die we ontvingen. Gelieve deze orderbevestiging in te vullen en ons terug te bezorgen. Bij ontvangst bevestigen wij uw boeking.
 • Reserveren van pakmaterialen, ophaaldatum, …, alle opmerkingen kunnen genoteerd worden in het formulier.

STAP 3: Dozen en verpakking

boxes and packing

 • Bij het verpakken van uw zending gebruikt u best een stevige doos. Een goed verpakte en stevige doos kan een val weerstaan van 1m. hoog op elke zijde of rib zonder schade aan de doos of inhoud. Wij adviseren dozen met een dubbele golf.
 • U kan elk formaat van doos gebruiken. Het is beter 2 kleinere dozen te gebruiken dan 1 grote doos.
 • U maakt een gedetailleerde en gevaloriseerde (met waarden per artikel) inventaris. Wij bezorgen u een Excel file als leidraad.
 • U mag geen goederen inpakken die op de lijst van de ‘verboden’ en ‘gevaarlijke’ goederen Douane kan uw zending inspecteren en goederen verwijderen uit de zending (en beboeten).

STAP 4: Documentatie

 • Gelieve ons de volgende documenten te bezorgen (nodig voor o.a. inklaring):

customs forms-De orderbevestiging

-De gedetailleerde en gevaloriseerde inventaris

-Kopie van het paspoort (+visum indien van toepassing)

-Ingevulde en ondertekende dangerous goods form.

-Insurance list (if you need insurance)

-douaneformulieren (USA, Australia, … wij zenden u de noodzakelijke formulieren om in te vullen).

STAP 5: Ophaling en betaling

 • De chauffeur haalt de dozen op aan de voordeur op het gelijkvloers (of interne lift). Gelieve ervoor te zorgen dat de dozen/valiezen klaar staan, de chauffeur kan niet wachten op nog te verpakken dozen. Als de dozen op verdiep staan, laat ons dit zeker tijdig weten.
 • Als u kiest om door onze diensten te laten verpakken zullen wij alle verpakkingsmateriaal meebrengen op de dag van ophaling. Gelieve voldoende parkeerruimte te voorzien.
 • Uw goederen worden naar ons magazijn gebracht en gemeten en gewogen. U ontvangt een factuur en een weegblaadje. Op verzoek zijn contante betalingen bij ophaling mogelijk. U ontvangt de factuur per e-mail. Onze bankgegevens staan op onze factuur

STAP 6: Verzending en levering

 • Na ontvangst van betaling versturen wij uw zending, u ontvangt dan een tracking nummer.
 • Voor sommige bestemmingen is inklaring door de douane noodzakelijk. U kan door de douane gecontacteerd worden voor bijkomende documentatie of betaling van importbelasting (afhankelijk van het land van bestemming).
 • Na inklaring levert de koerier de goederen aan de voordeur op het gelijkvloers.
 • Bij vaststelling van schade meldt u dit aan de koerier zodat deze dit kan noteren op de afleverbon.

 

Meer informatie nodig over luchtvracht, kijk hier voor de FAQ over luchtvracht

U wenst een offerte te ontvangen, vul hier het offerteaanvraagformulier in

Om onze diensten te bevestigen, gelieve ons te contacteren met het contactformulier