Diensten, verpakking en verzending

Offerte

Uw goederen inpakken

Ophaling

Betaling

Tracking

Douane

Aflevering

 

Diensten, verpakking en verzending

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Wij zijn gevestigd tussen Brussel en Antwerpen en leveren onze exportdiensten over heel de Benelux, het noordelijk deel van Frankrijk en het westelijk deel van Duitsland. Wij importeren van wereldwijde locaties.

U kan uw bagage, valiezen en dozen (goede kwaliteit en dubbelwandig – bij ons te bekomen) verzenden gevuld met uw persoonlijke- en verhuisgoederen. Wij aanvaarden geen plastiek zakken of plastiek dozen in de losse koerierdienst.

Wij aanvaarden in koerierdienst ook commerciële goederen.

Ja wij bieden storage aan na ophaling en voor vertrek van uw goederen. Zelfs zonder dat u uw goederen verstuurt kunnen wij deze opslaan. Onze opslag is in België (Wommelgem).

 

Hier vindt u meer informatie over opslag.

Wij aanvaarden geen plastiek zakken en plastiek dozen in de losse koerierdienst. Losse koerierdienst wil zeggen niet gepalletiseerd of niet verkrat. Plastiek zakken zijn niet stevig genoeg en plastiek dozen zijn enkel goed voor opslag.

Dozen te koop

Onze ‘losse’ koerierdienst is bedoeld om kleding, schoenen, boeken en andere items te verzending die niet al te veel bijkomende verpakking vragen wanneer u deze in een doos of valies laadt.

Als u meer fragiele en breekbare goederen laadt moet u zeker deze goederen grondig verpakken voor het transport door het geautomatiseerde netwerk.

Elektronische apparaten (TV’s, PC’s, printers, enz..) en meubels (ook flat pack) worden verstuurd op het risico van de eigenaar en worden uitgesloten van onze standaard aansprakelijkheid (wij bieden wel een verzekering op losse en gepalletiseerde koerierzendingen). Wij adviseren deze goederen zeker grondig te verpakken en te transporteren op pallet.

Alle goederen worden met zorg behandeld maar weet dat de goederen door een geautomatiseerd netwerk worden behandeld en gesorteerd. Daarom adviseren wij om goederen gemaakt van glas, porselein, … extreem goed te verpakken. Stickers ‘Fragile’ of ‘this way up’ worden niet herkend door een geautomatiseerd netwerk.

Omdat wij met eigen personeel de goederen ophalen kunnen wij steeds uw goederen verpakken.

Het versturen van batterijen en print cartridges wordt niet toegestaan.

(brandbare) gassen onder druk (spuitbussen) en ontvlambare vloeistoffen zijn verboden op alle internationale routes, sommige vloeistoffen kunnen toegelaten worden op (Europese) routes.

U gebruikt best dubbelwandige kartonnen dozen, niet te groot (maximaal 60*40*30). U kan deze dozen bij ons aanschaffen.

Dozen te koop

Spuitbussen, deodorant (of eender welk brandbar gas onder druk), nagellak verwijderaar (of andere brandbare vloeistoffen), printer cartridges, tabak, alcohol, geld, drugs, medicijnen, vuurwerk, dieren of dierlijke producten, vers voedsel. Deze producten zijn altijd verboden in internationale (ex-Europa) luchtvrachten.

Vloeistoffen, pasta’s en gels (uitgezonderd de ontvlambare) zoals douchegel of tandpasta kunnen verzonden worden naar Europese bestemmingen. Zorg ervoor dat er zeker geen kans op lekkage is.

U dient te weten dat elk land buiten de Europese Unie een eigen lijst heeft met door de douane of veiligheidsdiensten verboden goederen. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (eigenaar van de goederen) ervoor te zorgen dat de inhoud van de zending voldoet aan de wetgeving van de internationale luchtvracht en het land van verzending. Informatie kan u opvragen bij ons of u vindt veel artikels op het internet.

Als u verboden goederen opneemt in uw zending kunnen uw goederen gecontroleerd worden. Dat zal leiden tot uithalen van het bewuste item tot terugsturen en vernietigen. Alle kosten zijn hiervoor voor uw rekening. De meeste van onze klanten zijn zich zeer bewust van deze regels en wij ondervinden zeer weinig problemen met controles (controles zijn ook eerder zeldzaam).

Losse batterijen mogen niet in de zending wegens kortsluitingsgevaar.

Lithium batterijen mogen enkel verstuurd worden wanneer deze geïnstalleerd zijn in kleine elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en laptops. Een batterij per zending is toegestaan max 1000Wh en het gewicht van het elektronisch apparaat mag niet boven de 5kg zijn. Batterijen niet verzenden in defecte toestellen.

Er bestaan strikte veiligheidsprotocollen rond het verzenden van batterijen in luchtvracht. De verzender (eigenaar van de goederen) is ten volle aansprakelijk zich in regel te stellen en de juiste verzenddocumenten aan te leveren. Bij het niet volgen van deze regels kunnen uw goederen verwijderd worden door de autoriteiten. Dit zijn strenge regels maar wanneer u ter goeder trouw bent en uw gezond verstand gebruikt zullen er geen problemen zijn.

Er zijn landen die nog verder gaan en alle lithium batterijen weigeren (Australië).

Alle vloeistoffen, pasta’s en gels zijn verboden op de internationale (ex-Europa) bestemmingen.

Vloeistoffen, pasta’s en gels (uitgezonderd de ontvlambare) zoals douchegel of tandpasta kunnen wel verzonden worden naar Europese bestemmingen. Zorg ervoor dat er zeker geen kans op lekkage is.

U dient te weten dat elk land buiten de Europese Unie een eigen lijst heeft met door de douane of veiligheidsdiensten verboden goederen. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (eigenaar van de goederen) ervoor te zorgen dat de inhoud van de zending voldoet aan de wetgeving van de internationale luchtvracht en het land van verzending. Informatie kan u opvragen bij ons of u vindt veel artikels op het internet.

Als u verboden goederen opneemt in uw zending kunnen uw goederen gecontroleerd worden. Dat zal leiden tot het verwijderen van het bewuste item tot terugsturen en vernietigen. Alle kosten zijn hiervoor voor uw rekening. De meeste van onze klanten zijn zich zeer bewust van deze regels en wij ondervinden weinig problemen met controles (controles zijn eerder zeldzaam).

Natuurlijk, wij versturen trouwens meer dozen dan valiezen. Wij adviseren enkel dubbelwandige dozen met voldoende tape én correct gevouwen te gebruiken.

Alle flappen en naden worden best met tape beplakt. Ook een tape dwars over de doos is aan te raden.

Plastiek dozen (te fragiel) of enkelwandige dozen zijn niet aan te raden.

Wanneer u een doos verpakt wees er dan zeker van dat er niets ‘rammelt’ in de doos. U kan handdoeken, kleding, inpakpapier en luchtkussenfolie gebruiken om de goederen in de doos te beschermen.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

Wij kunnen onmogelijk deze verpakkingen aanvaarden in onze losse koerierdienst omdat deze gewoon niet sterk genoeg zijn. Wij bieden wel aan deze te herverpakken in stevige dozen. Plastiek dozen zijn enkel goed voor storage, vanaf dat een plastiek doos enige druk voelt zal deze breken.

U kan wel plastiek tassen/dozen sturen in onze palletdienst.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

Deze elektronische goederen kan u met onze diensten versturen. Zij vereisen wel een gedegen verpakking wanneer zij in een kartonnen doos geplaatst worden. Deze goederen worden verstuurd op uw eigen risico en vallen niet onder de standaard aansprakelijkheid. Wij bieden wel een bijkomende verzekering aan.

Indien u elektronische goederen verstuurd weet dan dat de standard kleinhandelsverpakking niet voldoende is voor losse koerierdiensten. Deze kleinhandelsverpakking is niet voldoende daar deze enkel voorzien is om op een pallet getransporteerd te worden met andere dozen. Een individuele doos die ‘los’ verzonden wordt door het koeriernetwerk wordt automatisch behandeld op transportbanden en sorteergoten. Het systeem kan geen onderscheid maken tussen een doos met een televisie en een doos met kleding. Uw goederen worden best dusdanig verpakt dat ze wél door zo’n automatisch netwerk kunnen zonder het risico op schade. Wij verpakken deze in twee tot drie lagen karton met daartussen een dikke noppenolie en anders adviseren wij deze goederen te versturen op een pallet of in een kist.

Ja, u kan (bijna) alle sportuitrusting met ons netwerk versturen.

Wij raden u aan de fiets, golfclubs, ski’s, snowboard,… en alle andere sportuitrusting grondig te verpakken volgens de richtlijnen van de fabrikant en te versturen in een daarvoor voorziene verzendkist. Excess Baggage Shipping is enkel aansprakelijk (lees onze algemene voorwaarden) voor schade wanneer u verpakt in de voorziene verzendkist. Als u uw goederen in een gewone doos verzendt zorg ervoor dat u hiervoor zeker zelf een bijkomende reisverzekering (of onze transportverzekering) afsluit.

Als er geen verzendkist beschikbaar is dan is het best eerst de uitrusting in een zachte of harde draagtas te verpakken en vervolgens in een dubbele golf doos. Wij bieden deze verpakkingsdiensten aan.

Als u geen draagtas hebt dan raden wij aan om te verpakken in een laag karton, dan bubbelfolie en vervolgens nog een laag karton of in een doos. Wanneer goederen zoals fietsen in een doos worden gezet zonder voldoende bescherming kan het stuur of de pedalen de doos doorboren en aldus beschadigd raken. Het is dan ook aan te raden van alle delen die makkelijk beschadigd kunnen raken extra te beschermen met verpakkingsmateriaal. De behandeling / sortering van de goederen gebeurt automatisch op transportbanden en met sorteergoten.

Excess Baggage Shipping kan de toestand van de verpakking evalueren maar het is steeds de verantwoordelijkheid van de verzender om het materiaal grondig en correct te verpakken. Wij kunnen u adviseren en onze diensten aanbieden.

Fruit, groenten, zuivelproducten (inclusief gedroogd zoals melkpoeder), vlees, vis, noten, zaden en alle andere bederfbare producten in vloeibare, gel, pasta of andere toestand zijn niet toegestaan op alle routes.

Niet-bederfbare producten en kleine hoeveelheden liquide producten zoals olijfolie (producten op alcoholbasis en dus brandbaar worden niet aanvaard) kunnen binnen de EU verstuurd worden.

Snoepjes, droge voeding, chocolade, koekjes, chips worden doorgaans toegelaten (in kleine hoeveelheden) in de meeste landen.

De douane of veiligheidspersoneel kunnen verpakkingen met voedsel weigeren of het niet toegestane item verwijderen. Zij beslissen autonoom, zonder onze inspraak. Wij raden u aan om de juiste informatie m.b.t. toegestane import voor het land van bestemming te raadplegen.

U kan dozen vinden in speciaalzaken zoals AVA papierwaren.

 

U kan deze ook via ons aanschaffen.

Dozen te koop

Natuurlijk!

 

Wij raden u aan de gitaar of andere muziekinstrumenten grondig te verpakken (eventueel te demonteren) volgens de richtlijnen van de fabrikant en te versturen in een daarvoor voorziene verzendkist. Excess Baggage Shipping is enkel aansprakelijk (lees onze algemene voorwaarden) voor schade wanneer u verpakt in de voorziene verzendkist. Als u uw goederen in een gewone doos verzendt zorg ervoor dat u hiervoor zeker zelf een bijkomende reisverzekering (of onze transportverzekering) afsluit.

Als er geen verzendkist beschikbaar is dan is het best eerst de uitrusting in een zachte of harde draagtas te verpakken en vervolgens in een dubbele golf doos. Wij bieden deze verpakkingsdiensten aan.

Als u geen draagtas hebt dan raden wij aan om te verpakken in een laag karton, dan bubbelfolie en vervolgens nog een laag karton of in een doos. Wanneer goederen zoals fietsen in een doos worden gezet zonder voldoende bescherming kan het stuur of de pedalen de doos doorboren en aldus beschadigd raken. Het is dan ook aan te raden van alle delen die makkelijk beschadigd kunnen raken extra te beschermen met verpakkingsmateriaal. De behandeling / sortering van de goederen gebeurt automatisch op transportbanden en met sorteergoten.

Excess Baggage Shipping kan de toestand van de verpakking evalueren maar het is steeds de verantwoordelijkheid van de verzender om het materiaal grondig en correct te verpakken. Wij kunnen u adviseren en onze diensten aanbieden.

Losse batterijen mogen niet in uw zending.

Lithium batterijen mogen enkel verstuurd worden wanneer deze geïnstalleerd zijn in kleine elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en laptops. Een batterij per zending is toegestaan max 1000Wh en het gewicht van het elektronisch apparaat mag niet boven de 5kg zijn. Batterijen niet verzenden in defecte toestellen.

Er bestaan strikte veiligheidsprotocollen rond het verzenden van batterijen in luchtvracht. De verzender (eigenaar van de goederen) is ten volle aansprakelijk zich in regel te stellen en de juiste verzenddocumenten aan te leveren. Bij het niet volgen van deze regels kunnen uw goederen verwijderd worden door de autoriteiten. Dit zijn strenge regels maar wanneer u ter goeder trouw bent en uw gezond verstand gebruikt zullen er geen problemen zijn.

Er zijn landen die nog verder gaan en alle lithium batterijen weigeren (Australië).

U kan zeker kleding of andere zaken die u in het buitenland hebt aangekocht versturen. Maar net zoals u aangifte doet aan de luchthaven zal ook bij invoer in het land van bestemming aangifte dienen te gebeuren. De douane behoudt zich het recht voor om invoertaksen te heffen op deze ingevoerde in het buitenland gekochte goederen. Voor persoonloijke goederen is er dikwijls vrijstelling.

Als u namaakgoederen hebt gekocht kan u deze beter niet in uw zending steken. Namaakgoederen kunnen verwijderd en vernietigd worden.

Wij zenden naar alle landen. Niet alle landen zijn mogelijk in de optie koerierdienst. In koerierdienst bieden we Zuid- en Midden Amerika, Turkije en Rusland niet aan.

 

Offerte

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

De totale kost van een transport of verhuis wordt bepaald door het volume, de bestemming, de service en extra’s (als die er al zijn).

 

U kan hier uw offerte aanvragen. Wij zenden u onze beste prijs.

Plaats alle items op een stapel en meet de lengte, breedte en hoogte. Converteer deze cijfers in meter en vermenigvuldig.

 

 

voorbeeld 120cm x 80cm x 170cm.

 

1,2 x 0,8 x 1,7 = 1,63m³

Wanneer op een pallet gestapeld (15cm van de grond) is dit een volle pallet

 

 

U kan hier uw offerte aanvragen. Wij zenden u onze beste prijs.

Nee, er is geen ‘economy’ dienst. Dit is al een goedkopere dienst in vergelijking met een verhuis met een hele verhuisploeg.

Ja, dat is mogelijk.

Wij kunnen u offertes maken op basis van een simulatie van volumes en gewichten. Wij kunnen voor u ook de exacte kost berekenen als u ons de afmetingen en de exacte gewichten doorgeeft.

U kan hier uw offerte aanvragen. Wij zenden u onze beste prijs.

Wij vragen u 2 weken op voorhand te bevestigen. Als u een specifieke ophaaldatum of uur wenst of op het einde van de maand dient u ons vroeger te contacteren.

U kan hier uw offerte aanvragen. Wij zenden u onze beste prijs.

U kan maximaal een item van 70 kg versturen. Zwaarder dan 70 kg krijgen we het niet getild. Voor grote meubelstukken is ook wat hulp van, de klant vereist.

 

Uw goederen inpakken

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

valiezen

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan onbeschermde valiezen, gebruik geen dure valiezen aub.

Er zijn grote verschillen tussen ‘harde’ valiezen. Veel producenten focussen op lichtgewicht valiezen, eerder dan op een stevige valiezen die veel bescherming bieden aan uw goederen.

dozen

Wij verzenden meer dozen dan valiezen. Wij verkiezen dozen te versturen met een dubbele golf karton tussen lagen dik papier. Als u op de kopse zijde van het karton kijkt ziet u direct of het een enkele of dubbele golf betreft. Dozen met een dubbele golf zijn stevig genoeg om het gewicht te dragen van de goederen die u wenst te versturen (wij weten dit uit ervaring).

Dozen moeten natuurlijk in de eerste plaats correct gevouwen worden en correct dicht gekleefd met een stevige tape.  Niet enkel daar waar de flappen en naden aaneen sluiten maar ook rond de doos voor de stevigheid. Enkel een stukje tape over de flap is niet voldoende.

Dozen met een enkele golf kunnen gebruikt worden voor zeer lichte zaken bvb.: kussens.

Wanneer u een doos verpakt wees er dan zeker van dat er niets ‘rammelt’ in de doos. U kan handdoeken, kleding, inpakpapier en luchtkussenfolie gebruiken om de goederen in de doos te beschermen.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

Dit is niet nodig maar sommige mensen verkiezen dit.

Ja natuurlijk mag dat!

 

Ophaling

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Wij kunnen ophalen en leveren van standaard adressen die op regelmatige basis post en leveringen ontvangen.

Wij vragen u een volledig en gedetailleerd adres te bezorgen. Dit kan een residentieel adres zijn, een werkadres of een hotel.

Wij halen en leveren normaal enkel op het gelijkvloers. Als u de goederen niet op het gelijkvloers kan plaatsen dan vragen wij u ons op voorhand te verwittigen.

 

UNIVERSITEITEN

Als u een student bent en op een campus woont moet u ervoor zorgen dat wij uw goederen kunnen ophalen op een punt dat toegankelijk is met een voertuig. Voor ophalingen kunnen wij u op voorhand telefonisch verwittigen. Vraag aan uw universiteit voor meer informatie, zij zullen wel weten welke locatie hiervoor geschikt is op de campus..

APPARTEMENTEN EN GATED COMMUNITIES

Als u op een appartement woont in een ‘gated community’ of op een werkadres zorg dan dat de portier of receptionist op de hoogte is van de ophaling.

Wij halen normaal enkel op op het gelijkvloers. Als u de goederen niet op het gelijkvloers kan plaatsen dan vragen wij u ons op voorhand te verwittigen.

Als er een code nodig is of als men rond het gebouw moet lopen naar een andere deur, zorg er dan voor dat wij die informatie hebben. U hangt ook best een blad met die informatie aan de deur waar de chauffeur zich normaal zal aanmelden.

Wanneer u onze offerte bevestigt met het orderbevestigingsformulier zullen wij u contacteren en een dag en uur afspreken. U mag steeds een dag en uur voorstellen, waarschijnlijk kunnen wij dit zo bevestigen.

Wij kunnen u verwittigen wanneer wij naar u op weg zijn. Omdat wij met eigen personeel ophalen geven wij hier een betere dienstverlening dan onze concurrenten.

Ja, u kan de ophaaldatum veranderen, in dat geval contacteer ons dan.

Ja!

U kan de contactgegevens, adres en telefoonnummer aanpassen tot de dag voor de ophaling.

Het ophaaladres moet nog wel in hetzelfde land zijn

Wij geven altijd een tijdsspanne voor de ophaling en wij kunnen u zelfs op het moment dat wij onderweg zijn verwittigen. Wij hebben nog nooit een ophaling gemist maar als u de eerste bent zullen wij een nieuw dag en uur voorstellen. Wij rekenen u dan wel een supplement aan voor een tweede ophaling.

Als u een student bent en op een campus woont moet u ervoor zorgen dat wij uw goederen kunnen ophalen op een punt dat toegankelijk is met een voertuig. Voor ophalingen kunnen wij u op voorhand telefonisch. Vraag aan uw universiteit voor meer informatie, zij zullen wel weten welke locatie hiervoor geschikt is op de campus.

Ja, wij doen ook ophalingen op vakantiedagen en weekends. Eigenlijk verkiezen wij zelfs om op te halen als het verkeer minder druk is.

Ja, u kan dat zelf kiezen. Wij geven u dan een tijdsspanne waarin de ophaling zal plaatsvinden en wij kunnen u zelfs op het moment dat wij onderweg zijn verwittigen. Wanneer u onze offerte bevestigt met het orderbevestigingsformulier zullen wij u contacteren en een dag en uur afspreken. U mag steeds een dag en uur voorstellen, waarschijnlijk kunnen wij dit zo bevestigen.

Ja dat kunnen wij. Wij maken hier geen beloftes maar contacteer ons en we zien wat we kunnen doen.

Natuurlijk, hoe meer informatie we hebben hoe beter. U kan ons altijd via e-mail of telefoon contacteren.

Wij kunnen ophalen en leveren van standaard adressen die op regelmatige basis post en leveringen ontvangen.

Wij vragen u een volledig en gedetailleerd adres te bezorgen. Dit kan een residentieel adres zijn, een werkadres of een hotel.

Wij halen en leveren enkel op het gelijkvloers. Als u de goederen niet op het gelijkvloers kan plaatsen dan vragen wij u ons op voorhand te verwittigen. De koerier die de leveringen doet levert enkel op het gelijkvloers aan de voordeur.

Voor ophalingen op bedrijven verwittigd u best de receptie, daar zullen wij ons ook aanmelden.

U kan ons telefonisch of per e-mail bereiken. Wij nemen deze info mee bij de ophaling.

De chauffeur kan u telefoneren wanneer deze aankomt voor de ophaling.

Ja dat is mogelijk. We maken een afspraak voor de juiste dag en uur dat u zich aanbiedt.

U dient niet aanwezig te zijn. Maar iemand moet wel de zending overhandigen aan de chauffeur.

Wij halen geen onbeheerde zendingen op.

Gelieve ons ASAP te verwittigen.

 

Betaling

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Voor deze dienst accepteren wij enkel cash betaling op het moment van aflevering. Wij overhandigen een factuur en een betalingsbewijs.

U ontvang een factuur bij aflevering.

Nee, dat is niet mogelijk.

De factuur dient betaald te zijn op het moment van aflevering.

 

Tracking

Wij rijden rechtstreeks, er is geen tracking.

 

Douane

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Nee, de zending gaat niet langs douane en u betaalt geen taksen.

Ja.

 

Aflevering

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Wij kunnen leveren op standaard adressen die op regelmatige basis post en leveringen ontvangen.

Wij vragen u een volledig en gedetailleerd adres te bezorgen. Dit kan een residentieel adres zijn, een werkadres of een hotel.

Ja een derde partij kan uw goederen in ontvangst nemen. Vrienden, collega’s …geen probleem, laat dit wel aan ons weten.

Wij kunnen uw zending in opslag houden na de ophaling in ons magazijn in België.

In opslag houden op bestemming is ook mogelijk.