Moet mijn zending langs de douane en betaal ik taksen?

Ja, u zal in de ‘deur tot haven’-dienst langs de douane moeten om uw goederen in te klaren. Best huurt u een douaneagent of een andere derde partij om uw goederen in te klaren. Met de ‘deur tot deur’-optie zal onze verhuisagent op bestemming de goederen voor u inklaren (behalve in Canada en India). Zij beschikken over alle documenten zoals kopie paspoort en visum, inventaris, B/L, verklaring persoonlijke goederen,… .

De meeste landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en de USA bieden taksvrije import aan van persoonlijke goederen, voor terugkerende of immigranten, die voor eigen gebruik zijn (en al een tijdje in hun bezit). Niet alle landen bieden zo een regeling aan.

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (= meestal ook de ontvanger en eigenaar van de goederen) om op de hoogte te zijn van de persoonlijke situatie, wat u verstuurt en de geldende douanewetging in het land van bestemming. Deze zaken beïnvloeden of u al dan niet (import)taksen dient te betalen.

Wij kunnen controleren of u voldoet aan de geldende douaneregeling en u adviseren. Eigenlijk is het beste dat u op voorhand de regelgeving van het land van bestemming onderzoekt, om achteraf niet voor verassingen komen te staan.

Welke informatie moet ik bezorgen voor taksvrije invoer?

Comment on this FAQ

Your email address will not be published. Required fields are marked *