Wat is het verschil met betrekking tot de levering van een ‘deur tot haven’ en een deur tot deur’ dienst?

Er is geen verschil in dienstverlening tot op het punt waarop de zending aankomt in de haven van bestemming.

Met een ‘deur tot haven’ zending zullen wij uw goederen verschepen tot de haven van bestemming. Wij zullen u een Bill of Lading overhandigen waarmee u het eigenaarschap van de goederen bewijst bij de rederij. Vanaf het moment dat de goederen (de container waarin de goederen zich bevinden) uit het schip wordt gehaald eindigt onze taak en bent u verantwoordelijk voor de inklaring en ophaling van uw zending. Hiervoor dient u zichzelf goed in te lichten omtrent lokale wetgeving (en evt. kosten).

Een ‘deur tot deur’ zending is inclusief de inklaring en aflevering op bestemming. Alle normale voorziene kosten zijn inbegrepen, voor zover we die op voorhand konden vaststellen. Een gespecialiseerde internationale verhuizer zal de inklaring en aflevering voor zijn rekening nemen. De verhuisagent contacteert u tijdig om de nodige afspraken te maken.

Mijn zending is beschadigd, hoe maak ik een claim?

Het spijt ons dat uw zending beschadigd werd. Als u de verzekering onderschreef zullen wij onze dienstverlener verwittigen en gebaseerd op uw verklaring, foto’s en inventaris zal u vergoed worden.

Schade aan valiezen, trolleys, dozen en zakken wordt niet vergoed.

Kan u mijn zending opslaan?

Wij kunnen uw zending in opslag houden na de ophaling in ons magazijn in België.

In opslag houden op bestemming is ook mogelijk, in de deur tot deur optie dient u dit met de verhuisagent op bestemming te regelen.

Moet mijn zending langs de douane en betaal ik taksen?

Ja, u zal in de ‘deur tot haven’-dienst langs de douane moeten om uw goederen in te klaren. Best huurt u een douaneagent of een andere derde partij om uw goederen in te klaren. Met de ‘deur tot deur’-optie zal onze verhuisagent op bestemming de goederen voor u inklaren (behalve in Canada en India). Zij beschikken over alle documenten zoals kopie paspoort en visum, inventaris, B/L, verklaring persoonlijke goederen,… .

De meeste landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en de USA bieden taksvrije import aan van persoonlijke goederen, voor terugkerende of immigranten, die voor eigen gebruik zijn (en al een tijdje in hun bezit). Niet alle landen bieden zo een regeling aan.

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (= meestal ook de ontvanger en eigenaar van de goederen) om op de hoogte te zijn van de persoonlijke situatie, wat u verstuurt en de geldende douanewetging in het land van bestemming. Deze zaken beïnvloeden of u al dan niet (import)taksen dient te betalen.

Wij kunnen controleren of u voldoet aan de geldende douaneregeling en u adviseren. Eigenlijk is het beste dat u op voorhand de regelgeving van het land van bestemming onderzoekt, om achteraf niet voor verassingen komen te staan.

Welke informatie moet ik bezorgen voor taksvrije invoer?

Welke informatie moet ik bezorgen voor taksvrije invoer?

De informatie dat u nodig hebt voor taksvrije invoer verschilt van land tot land. In sommige landen hebt u niet meer nodig dan een gevaloriseerde inventaris en een kopie van u paspoort. In andere gevallen zal u naast deze twee documenten een werkvergunning, visum, douaneverklaring of andere documenten nodig hebben.

Hou er ook rekening mee dat sommige landen geen taksvrije import toestaan (ook al hebt u alle nodige documenten).

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (= meestal ook de ontvanger en eigenaar van de goederen) om op de hoogte te zijn van de persoonlijke situatie, wat u verstuurt en de geldende douanewetging in het land van bestemming. Deze zaken beïnvloeden of u al dan niet (import)taksen dient te betalen.

Wat is de ‘douanewaarde’?

Dit bedrag wordt door de douane gebruikt om de waarde van uw zending vast te stellen en eventueel de invoertaksen te berekenen. Bij de opmaak van de inventaris geeft u aan elk goed een verkoopwaarde. Voor een T-shirt is dat enkele euro’s en voor tandenborstel zal dit 0 euro zijn.

Als u onzeker bent over de maximale toegestane invoerwaarde voor uw zending van persoonlijke goederen neem dan contact op met ons of met de lokale autoriteiten.

Moet mijn zending langs de douane en betaal ik taksen?

Hoeveel invoertaksen zal ik dienen te betalen?

De meeste landen bieden voldoende waarde voor de invoer van uw persoonlijke goederen en u dient aldus geen taksen te betalen. Sommige landen zullen bijkomende informatie vragen zoals een paspoort, vluchtinformatie of een inventaris om de status van de zending vast te stellen en geen taksen te heffen.

Inklaring door de douane kan verschillen door een aantal factoren zoals uw persoonlijke situatie, de goederen die u verzendt en het land van bestemming. Wij raden u aan de lokale regelgeving te kennen en eraan te houden en de lokale autoriteiten te contacteren indien u vragen hebt. Wij kunnen niet berekenen hoeveel taksen u (eventueel) zal moeten betalen.

Wat bedoelt men met zelfinklaring in Canada, Nieuw-Zeeland of India?

 CANADA

Zendingen naar Canada moeten ingeklaard worden door de bestemmeling van de goederen die ook de eigenaar van deze goederen dient te zijn. Mogelijks dient u zich naar een lokaal douanekantoor te begeven en enkele vragen/documenten te beantwoorden of voor te leggen. In Canada is dit eigenlijk een goed ingeburgerd systeem.

 

Nieuw-Zeeland

Momenteel zijn er 14 douanekantoren in Nieuw-Zeeland die zelfinklaring kunnen afhandelen. Wij raden aan om de douane te contacteren of info op te zoeken op het internet voor enige vragen die u hebt omtrent deze zelfinklaring. Voor Nieuw-Zeeland komt erop aan om geen verboden goederen te verschepen en zelf over de juiste papieren te beschikken (resident/werk status).

 

INDIA

Voor India dient u zeker zelf in het land te zijn voor de inklaring. Het inklaringsproces wijzigt regelmatig en u dient verschillende documenten ter beschikking te hebben. Zeker en vast een gevaloriseerde inventaris, pro forma factuur en paspoort zijn onontbeerlijk. Daarnaast zal u nog een aantal documenten gevraagd worden zoals verklaringen persoonlijke goederen,… .