Wat mag ik niet versturen?

Spuitbussen, deodorant (of eender welk brandbar gas onder druk), nagellak verwijderaar (of andere brandbare vloeistoffen), printer cartridges, tabak, alcohol, geld, drugs, medicijnen, vuurwerk, dieren of dierlijke producten, vers voedsel. Deze producten zijn altijd verboden in internationale (ex-Europa) luchtvrachten.

Vloeistoffen, pasta’s en gels (uitgezonderd de ontvlambare) zoals douchegel of tandpasta kunnen verzonden worden naar Europese bestemmingen. Zorg ervoor dat er zeker geen kans op lekkage is.

U dient te weten dat elk land buiten de Europese Unie een eigen lijst heeft met door de douane of veiligheidsdiensten verboden goederen. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (eigenaar van de goederen) ervoor te zorgen dat de inhoud van de zending voldoet aan de wetgeving van de internationale luchtvracht en het land van verzending. Informatie kan u opvragen bij ons of u vindt veel artikels op het internet.

Als u verboden goederen opneemt in uw zending kunnen uw goederen gecontroleerd worden. Dat zal leiden tot uithalen van het bewuste item tot terugsturen en vernietigen. Alle kosten zijn hiervoor voor uw rekening. De meeste van onze klanten zijn zich zeer bewust van deze regels en wij ondervinden zeer weinig problemen met controles (controles zijn ook eerder zeldzaam).

Losse batterijen mogen niet in de zending wegens kortsluitingsgevaar.

Lithium batterijen mogen enkel verstuurd worden wanneer deze geïnstalleerd zijn in kleine elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en laptops. Een batterij per zending is toegestaan max 1000Wh en het gewicht van het elektronisch apparaat mag niet boven de 5kg zijn. Batterijen niet verzenden in defecte toestellen.

Er bestaan strikte veiligheidsprotocollen rond het verzenden van batterijen in luchtvracht. De verzender (eigenaar van de goederen) is ten volle aansprakelijk zich in regel te stellen en de juiste verzenddocumenten aan te leveren. Bij het niet volgen van deze regels kunnen uw goederen verwijderd worden door de autoriteiten. Dit zijn strenge regels maar wanneer u ter goeder trouw bent en uw gezond verstand gebruikt zullen er geen problemen zijn.

Er zijn landen die nog verder gaan en alle lithium batterijen weigeren (Australië).

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *