Wat bedoelt men met zelfinklaring in Canada, Nieuw-Zeeland of India?

 CANADA

Zendingen naar Canada moeten ingeklaard worden door de bestemmeling van de goederen die ook de eigenaar van deze goederen dient te zijn. Mogelijks dient u zich naar een lokaal douanekantoor te begeven en enkele vragen/documenten te beantwoorden of voor te leggen. In Canada is dit eigenlijk een goed ingeburgerd systeem.

 

Nieuw-Zeeland

Momenteel zijn er 14 douanekantoren in Nieuw-Zeeland die zelfinklaring kunnen afhandelen. Wij raden aan om de douane te contacteren of info op te zoeken op het internet voor enige vragen die u hebt omtrent deze zelfinklaring. Voor Nieuw-Zeeland komt erop aan om geen verboden goederen te verschepen en zelf over de juiste papieren te beschikken (resident/werk status).

 

INDIA

Voor India dient u zeker zelf in het land te zijn voor de inklaring. Het inklaringsproces wijzigt regelmatig en u dient verschillende documenten ter beschikking te hebben. Zeker en vast een gevaloriseerde inventaris, pro forma factuur en paspoort zijn onontbeerlijk. Daarnaast zal u nog een aantal documenten gevraagd worden zoals verklaringen persoonlijke goederen,… .

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *