Hoe verpak ik mijn valiezen en dozen?

valiezen

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan onbeschermde valiezen, gebruik gen dure valiezen aub.

Er zijn grote verschillen tussen ‘harde’ valiezen. Veel producenten focussen op lichtgewicht valiezen, eerder dan op een stevige valiezen die veel bescherming bieden aan uw goederen.

Wij hebben een deur tot deur dienst en adviseren uw valies in te pakken in plastiek film en tape. Dit helpt uw valies te beschermen als ze door het automatisch netwerk gesorteerd wordt. Sommige valiezen hebben ook een buitenoppervlak (geribbeld) dat niet toelaat om stickers te bevestigen. Deze valiezen moeten zeker verpakt worden. Douane- en veiligheidsdiensten hebben steeds de mogelijkheid om valiezen te inspecteren. Om deze reden is het best om de valies niet met een slot te sluiten maar met een strap of kabeltje.

Als de koffer een trekhendel geeft maakt u deze ook best vast met wat tape om ervoor te zorgen dat deze niet uitschuift en beschadigd kan raken.

dozen

Wij verzenden meer dozen dan valiezen. Wij verkiezen dozen te versturen met een dubbele golf karton tussen lagen dik papier. Als u op de kopse zijde van het karton kijkt ziet u direct of het een enkele of dubbele golf betreft. Dozen met een dubbele golf zijn stevig genoeg om het gewicht te dragen van de goederen die u wenst te versturen (wij weten dit uit ervaring).

Dozen moeten natuurlijk in de eerste plaats correct gevouwen worden en correct dicht gekleefd met een stevige tape.  Niet enkel daar waar de flappen en naden aaneen sluiten maar ook rond de doos voor de stevigheid. Enkel een stukje tape over de flap is niet voldoende.

Plastiek dozen of enkelvoudige dozen (bvb chips dozen) worden niet geaccepteerd in ‘losse’ zending.

Wanneer u een doos verpakt wees er dan zeker van dat er niets ‘rammelt’ in de doos. U kan handdoeken, kleding, inpakpapier en luchtkussenfolie gebruiken om de goederen in de doos te beschermen.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

 

Valiezen worden best niet overladen en tape ook geen dozen of reistassen aan elkaar.

Schade en verlies komt niet dikwijls voor maar let u toch even op!

 

25 kg is al zwaar voor een doos of valies. Producenten adverteren dat hun reistas 30 kg of meer kan bevatten maar controleer toch even of u wel zo zeker bent dat de ritssluitingen en sloten wel het gewicht van de inhoud kunnen weerstaan. Vergeet niet dat behandeling / sortering van de goederen gebeurt automatisch op transportbanden en met sorteergoten.

Wanneer u een overladen valies of doos verstuurd en deze barst open, kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden voor het verlies van de inhoud. Wij adviseren daarom dubbelwandige dozen te gebruiken en voldoende tape.

Wanneer u meerdere valiezen of dozen aan elkaar bevestigd en deze worden gedurende het transport van elkaar gescheiden is het onvermijdelijk  dat de colli waar geen label op kleeft zoek geraakt en er is geen mogelijkheid deze terug te traceren. Wij adviseren om geen colli aan elkaar te bevestigen.

Kijk ook naar: Wat kan ik versturen?

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *