Waar leveren wij onze diensten?

Wij zijn gevestigd tussen Brussel en Antwerpen en leveren onze exportdiensten over heel de Benelux, het noordelijk deel van Frankrijk en het westelijk deel van Duitsland. Wij importeren van wereldwijde locaties.

Wat kan ik allemaal verzenden?

U kan uw bagage, valiezen en dozen (goede kwaliteit en dubbelwandig – bij ons te bekomen) verzenden gevuld met uw persoonlijke- en verhuisgoederen. Wij aanvaarden geen plastiek zakken of plastiek dozen in de losse koerierdienst.

Wij aanvaarden in koerierdienst ook commerciële goederen.

Hoe moet ik mijn goederen verpakken?

Onze ‘losse’ koerierdienst is bedoeld om kleding, schoenen, boeken en andere items te verzending die niet al te veel bijkomende verpakking vragen wanneer u deze in een doos of valies laadt.

Als u meer fragiele en breekbare goederen laadt moet u zeker deze goederen grondig verpakken voor het transport door het geautomatiseerde netwerk.

Elektronische apparaten (TV’s, PC’s, printers, enz..) en meubels (ook flat pack) worden verstuurd op het risico van de eigenaar en worden uitgesloten van onze standaard aansprakelijkheid (wij bieden wel een verzekering op losse en gepalletiseerde koerierzendingen). Wij adviseren deze goederen zeker grondig te verpakken en te transporteren op pallet.

Alle goederen worden met zorg behandeld maar weet dat de goederen door een geautomatiseerd netwerk worden behandeld en gesorteerd. Daarom adviseren wij om goederen gemaakt van glas, porselein, … extreem goed te verpakken. Stickers ‘Fragile’ of ‘this way up’ worden niet herkend door een geautomatiseerd netwerk.

Omdat wij met eigen personeel de goederen ophalen kunnen wij steeds uw goederen verpakken.

Het versturen van batterijen en print cartridges wordt niet toegestaan.

(brandbare) gassen onder druk (spuitbussen) en ontvlambare vloeistoffen zijn verboden op alle internationale routes, sommige vloeistoffen kunnen toegelaten worden op (Europese) routes.

U gebruikt best dubbelwandige kartonnen dozen, niet te groot (maximaal 60*40*30). U kan deze dozen bij ons aanschaffen.

Dozen te koop

Wat mag ik niet versturen?

Spuitbussen, deodorant (of eender welk brandbar gas onder druk), nagellak verwijderaar (of andere brandbare vloeistoffen), printer cartridges, tabak, alcohol, geld, drugs, medicijnen, vuurwerk, dieren of dierlijke producten, vers voedsel. Deze producten zijn altijd verboden in internationale (ex-Europa) luchtvrachten.

Vloeistoffen, pasta’s en gels (uitgezonderd de ontvlambare) zoals douchegel of tandpasta kunnen verzonden worden naar Europese bestemmingen. Zorg ervoor dat er zeker geen kans op lekkage is.

U dient te weten dat elk land buiten de Europese Unie een eigen lijst heeft met door de douane of veiligheidsdiensten verboden goederen. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (eigenaar van de goederen) ervoor te zorgen dat de inhoud van de zending voldoet aan de wetgeving van de internationale luchtvracht en het land van verzending. Informatie kan u opvragen bij ons of u vindt veel artikels op het internet.

Als u verboden goederen opneemt in uw zending kunnen uw goederen gecontroleerd worden. Dat zal leiden tot uithalen van het bewuste item tot terugsturen en vernietigen. Alle kosten zijn hiervoor voor uw rekening. De meeste van onze klanten zijn zich zeer bewust van deze regels en wij ondervinden zeer weinig problemen met controles (controles zijn ook eerder zeldzaam).

Losse batterijen mogen niet in de zending wegens kortsluitingsgevaar.

Lithium batterijen mogen enkel verstuurd worden wanneer deze geïnstalleerd zijn in kleine elektronische apparaten zoals telefoons, tablets en laptops. Een batterij per zending is toegestaan max 1000Wh en het gewicht van het elektronisch apparaat mag niet boven de 5kg zijn. Batterijen niet verzenden in defecte toestellen.

Er bestaan strikte veiligheidsprotocollen rond het verzenden van batterijen in luchtvracht. De verzender (eigenaar van de goederen) is ten volle aansprakelijk zich in regel te stellen en de juiste verzenddocumenten aan te leveren. Bij het niet volgen van deze regels kunnen uw goederen verwijderd worden door de autoriteiten. Dit zijn strenge regels maar wanneer u ter goeder trouw bent en uw gezond verstand gebruikt zullen er geen problemen zijn.

Er zijn landen die nog verder gaan en alle lithium batterijen weigeren (Australië).

Kan ik toiletgerief of andere vloeibare zaken versturen?

Alle vloeistoffen, pasta’s en gels zijn verboden op de internationale (ex-Europa) bestemmingen.

Vloeistoffen, pasta’s en gels (uitgezonderd de ontvlambare) zoals douchegel of tandpasta kunnen wel verzonden worden naar Europese bestemmingen. Zorg ervoor dat er zeker geen kans op lekkage is.

U dient te weten dat elk land buiten de Europese Unie een eigen lijst heeft met door de douane of veiligheidsdiensten verboden goederen. Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (eigenaar van de goederen) ervoor te zorgen dat de inhoud van de zending voldoet aan de wetgeving van de internationale luchtvracht en het land van verzending. Informatie kan u opvragen bij ons of u vindt veel artikels op het internet.

Als u verboden goederen opneemt in uw zending kunnen uw goederen gecontroleerd worden. Dat zal leiden tot het verwijderen van het bewuste item tot terugsturen en vernietigen. Alle kosten zijn hiervoor voor uw rekening. De meeste van onze klanten zijn zich zeer bewust van deze regels en wij ondervinden weinig problemen met controles (controles zijn eerder zeldzaam).

Kan ik een doos in plaats van een valies gebruiken?

Natuurlijk, wij versturen trouwens meer dozen dan valiezen. Wij adviseren enkel dubbelwandige dozen met voldoende tape én correct gevouwen te gebruiken.

Alle flappen en naden worden best met tape beplakt. Ook een tape dwars over de doos is aan te raden.

Plastiek dozen (te fragiel) of enkelwandige dozen zijn niet aan te raden.

Wanneer u een doos verpakt wees er dan zeker van dat er niets ‘rammelt’ in de doos. U kan handdoeken, kleding, inpakpapier en luchtkussenfolie gebruiken om de goederen in de doos te beschermen.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

Kan ik was- of vuilniszakken versturen of plastiek storage dozen?

Wij kunnen onmogelijk deze verpakkingen aanvaarden in onze losse koerierdienst omdat deze gewoon niet sterk genoeg zijn. Wij bieden wel aan deze te herverpakken in stevige dozen. Plastiek dozen zijn enkel goed voor storage, vanaf dat een plastiek doos enige druk voelt zal deze breken.

U kan wel plastiek tassen/dozen sturen in onze palletdienst.

Wij verkopen dubbelwandige, kwalitatieve dozen aan (60cm x 40cm x 30cm). Klik op de link hieronder voor meer informatie over de dozen en hoe deze te verkrijgen.

Dozen te koop

Kan ik een laptop, TV, telefoon, tablet, printer of andere elektronische goederen versturen?

Deze elektronische goederen kan u met onze diensten versturen. Zij vereisen wel een gedegen verpakking wanneer zij in een kartonnen doos geplaatst worden. Deze goederen worden verstuurd op uw eigen risico en vallen niet onder de standaard aansprakelijkheid. Wij bieden wel een bijkomende verzekering aan.

Indien u elektronische goederen verstuurd weet dan dat de standard kleinhandelsverpakking niet voldoende is voor losse koerierdiensten. Deze kleinhandelsverpakking is niet voldoende daar deze enkel voorzien is om op een pallet getransporteerd te worden met andere dozen. Een individuele doos die ‘los’ verzonden wordt door het koeriernetwerk wordt automatisch behandeld op transportbanden en sorteergoten. Het systeem kan geen onderscheid maken tussen een doos met een televisie en een doos met kleding. Uw goederen worden best dusdanig verpakt dat ze wél door zo’n automatisch netwerk kunnen zonder het risico op schade. Wij verpakken deze in twee tot drie lagen karton met daartussen een dikke noppenolie en anders adviseren wij deze goederen te versturen op een pallet of in een kist.