Hoe lang duurt het voor de zending op bestemming arriveert?

De zending vertrekt nadat wij uw betaling van onze factuur hebben ontvangen. Vanaf dan wordt deze opgehaald uit ons magazijn. De transittijd is afhankelijk van de bestemming (en dan vooral de afstand). Wij rekenen tussen de 5 en 12 werkdagen. Wij vragen altijd dat u gecontacteerd wordt als de zending klaar is om uitgeleverd te worden. Wij kunnen u ook de contactgegevens doorgeven opdat u zelf contact kan opnemen.

Op welke adressen kan u leveren?

Wij kunnen leveren op standaard adressen die op regelmatige basis post en leveringen ontvangen.

Wij vragen u een volledig en gedetailleerd adres te bezorgen. Dit kan een residentieel adres zijn, een werkadres of een hotel.

Wij leveren normaal enkel vanaf de vrachtwagen en kunnen op een aanvraag voorzien dat de pallet voor de deur geplaats wordt (dit kan mits kleine toeslag).

Indien u de goederen op verdiep wenst dienen wij een lokale verhuisfirma in te huren.

Welke informatie moet ik bezorgen voor taksvrije invoer?

De informatie dat u nodig hebt voor taksvrije invoer verschilt van land tot land. In sommige landen hebt u niet meer nodig dan een gevaloriseerde inventaris en een kopie van u paspoort. In andere gevallen zal u naast deze twee documenten een andere documenten nodig hebben.

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender (= meestal ook de ontvanger en eigenaar van de goederen) om op de hoogte te zijn van de persoonlijke situatie, wat u verstuurt en de geldende douanewetging in het land van bestemming. Deze zaken beïnvloeden of u al dan niet (import)taksen dient te betalen.

Wat is de ‘douanewaarde’?

Dit bedrag wordt door de douane gebruikt om de waarde van uw zending vast te stellen en eventueel de invoertaksen te berekenen. Bij de opmaak van de inventaris geeft u aan elk goed een verkoopwaarde. Voor een T-shirt is dat enkele euro’s en voor tandenborstel zal dit 0 euro zijn.

Als u onzeker bent over de maximale toegestane invoerwaarde voor uw zending van persoonlijke goederen neem dan contact op met ons of met de lokale autoriteiten.

Moet mijn zending langs de douane en betaal ik taksen?